Misija i vizija škole

Nakon višedecenijskog iskustva u obrazovanju u oblasti neformalnih znanja i veština, podjednako brižljivo usmerili smo se i na formalno obrazovanje.

Godine 2005. Poslovni sistem „Đuro Salaj“ osnovao je Srednju stručnu školu „Zaharija Stefanović Orfelin“, a nakon toga, od 2007. godine počela je sa radom i prva, privatna filološka Gimnazija „Stefan Nemanja“.

Gimnazija danas ima filološki, opšti, društveno- jezički, prirodno-matematički i IT smer i zajedno sa Orfelinom osnivač je visoke škole strukovnih studija „Mileva Marić“.

Jak sistem podrške i posvećenosti učenicima, prerastao je u želju za osnivanjem visoke škole strukovnih studija praktičnih i širokoprimenljivih studijskih usmerenja (ekonomija, inženjerski menadžment i medicinski smerovi).

Povezanost Poslovnog sistema „Đuro Salaj“ sa brojnim privrednim subjektima omogućava našim studentima da teorijsko znanje lako pretoče u praktične veštine, čime doprinosimo njihovom budućem bržem i lakšem snalaženju na tržištu rada.

Osim redovne nastave, studenti pohađaju dodatne praktične obuke, koje doprinose boljim ocenama i adekvatno ih pripremaju za realne uslove savremenog poslovanja, unapređujući istovremeno njihove jezičke, digitalne, komunikacione, preduzetničke i druge kompetencije.

Naša misija je da znanje bude podjednako važno kao i zvanje, zato neprekidno motivišemo studente da dodatno uče strane jezike, da budu uključeni u kulturna dešavanja koja organizujemo u prostorijama škole u Nemanjinoj 28 (izložbe, koncerti, pozorišne predstave…) i pre svega – da budu uključeni u svoj život.

Svesni smo toga koliko je obrazovanje važan i osetljiv proces, zato ništa ne prepuštamo slučaju, već svakodnevno radimo na povezivanju teorije i prakse, na negovanju kvalitetnih međuljudskih odnosa (kako među profesorima, tako i na relaciji studenata i profesora) i na unošenju novina koje olakšavaju proces rada.

Ukoliko mislite isto kao mi, priključite nam se, jer zajedno smo pametniji i bolji.

Vaša Visoka škola strukovnih studija „Mileva Marić“.